Slivovice

Ušlechtilý jemný ovocný destilát s charakteristickou chutí a vůní s obj. alkoholu 50%. Je vyráběna v limitovaném množství z vyzrálého ovoce s pevně stanovenými poměry jednotlivých odrůd, čímž je zajištěna originalita skutečně dobré slovácké slivovice. Veškeré použité ovoce na výrobu Slivovice Žufánek pochází z vlastních sadů v systému ekologického zemědělství, ležících v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Nejznámější a nejpopulárnější ovocný destilát v Česku slivovice Žufánek ihned v domě F. Topič podle Gusta obchod Praha 1. Plum brandy
 
 
Zlatá podoba Slivovice Žufánek, která díky dlouhému zrání v dubovém sudu získala ke svým jedinečným vlastnostem i specifický koňakový tón.
 
Takto stařená slivovice bývá označována jako „zlatá“ a představuje zlatý hřeb každého výrobce slivovice. Dubový sud předá svým vypálením do slivovice krásnou zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny, ale na oplátku si vezme svoji daň v podobě nemalého dílu vzácné slivovice, která se přes něj odpaří (takzvaný andělský podíl).
 
Každé šarže této zlaté slivovice z dubového sudu je pouhých 225 litrů.
 
Veškeré použité ovoce na výrobu Slivovice Žufánek pochází z vlastních sadů v systému ekologického zemědělství, ležících v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty.
 

Vyrábí se na Moravě pouze z vlastního ovoce rodiny Žufánek s pevně stanovenými poměry jednotlivých odrůd, čímž je zajištěna originalita skutečně dobré slovácké slivovice. Výroba slivovice je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní švestek (moraváci jim říkájí trnky) a jejich tříděním. Šanci má pouze zralé a čisté ovoce. Z něj se připraví kvas, který se pak dopraví do uzavřených nerezových tanků o objemu 160 hl. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a je nejdůležitějším prvkem ve výrobním procesu. Za nepřístupu vzduchu kvas zraje min. 60 dnů, přičemž tuto dobu nebo intenzitu kvašení se reguluje pomocí chladícího duplikátoru. Tím jsou vybaveny všechny kvasné tanky v lihovaru Žusy.

Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 - 18 °C.

Ovocný destilát z lihovaru Žufánek se vyznačuje 100% přírodní produkty, zásadně bez umělých aromatů, barviv a náhražek. Všechny produkty jsou ručně vyráběny, stáčeny a etiketovány v limitovaných sériích. Pravá jen v nejvyšší kvalitě, kterou znáte pouze z domácího pálení. Skutečně dobrá slovácká slivovice s charakteristickou chutí a vůní. Nejznámější a nejpopulárnější ovocný destilát v Česku 

Slivovice Žufánek ihned v domě F. Topič podle Gusta obchod Praha 1. 

Všechny alktuálně dostupné alkoholické nápoje skladem a ihned k odběru. Vstupte do domu

Popular, favorite alcohol in the center of Prague, buy distillate immediately. The shop is nearby from Wenceslas Square, we are at the National Theater, on the street Národní 9 - in the house inside - podle Gusta

Zufanek Slivovitz Plum brandy – is a fine fruit spirit with the characteristic taste and aroma of plums. It is produced in limited quantities from ripe fruit with a fixed proportion of individual varieties, thereby ensuring the unique taste of a really good Moravian slivovitz.
For the production of Zufanek slivovitz only fruit from the family’s environmentally cultivated orchards with BIO organic certification are used.
The production of slivovitz is a long and complicated process that begins with the harvest of the plums (known locally as sloes) and with their sorting. Only ripe, clean fruit is used as the basis for Zufanek slivovitz. Next the fruit is prepared for fermention, which is conducted in closed stainless steel tanks with a capacity of 160 hl (more than 4,225 gallons).
This fermentation process is the most important step in the production cycle. Protected from the outside air the fruit mash matures for a minimum of 60 days, during which time the length and intensity of the ferment can be controlled using a duplicator, which our fermentation tanks are all equipped with.
We do not rush the fermentation process because only naturally fermented fruit can produce the best slivovitz.
The final process that produces the slivovitz is distillation. We uniquely perform it using a state-of-the-art reflux still equipped with column technology. Slivovitz with the distinctive aroma and delicate flavor of plums is obtained once the mash from a single batch has been triple distilled.
Freshly distilled slivovitz has a relatively high degree of alcohol (around 56% abv; 112 proof) and is therefore diluted with spring water to a final 50% abv (100 proof). The slivovitz is then aged in our cellars in stainless steel tanks at a temperature of around 12° C (around 54° F).
Here it will rest from 8 to 12 months in order to achieve the characteristic taste and smell of our Zufanek Slivovitz.

Kontaktujte nás