Absinthe St. Antoine
Prodejna a výdejní místo produktů z lihovaru Žufánek podle Gusta obchod Národní 9, Praha 1. Tak zajdi a kup ihned i bez objednání předem. Osobní odběr zdarma.


Absinthe St. Antoine Žufánek - přelomový pravý destilovaný absint z bylin. Nejlépe si ho užijete ředěný studenou vodou v poměru 1:3. Absint vznikl v 18. století jako koncentrát chutí a vůní destilovaný z nejlepších bylin, který se před vlastní konzumací ředil studenou vodou dle preferencí daného konzumenta.
Dnešní moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint (absinthe). Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche.
Druhým typem je východoevropská varianta s označením absinth (bez posledního „e“), vzniklá v devadesátých letech v České republice, často modravé, červené či jinak chemické barvy. Je míchán za studena pomocí lihu, aromat, extraktů a obarven chemickými barvivy (éčka). České absinthy ale v žádném případě nepředstavují původní podobu tohoto nápoje a kvůli nim si můžete bohužel pokazit dojem o pravém absintu, který vypadá, chutná a voní úplně jinak. Absint, absint... tajemný to společník prokletých básníků, umělců a barových povalečů. Originální absint je jemným destilátem z vybraných bylin (hlavně pelyňku, anýzu a fenyklu), není hořký a pije se ředěný ledovou vodou. V České republice jsou bohužel známější míchané absinty (s označením absinth) za studena pomocí aromat a barvítek. Pokud jste díky nim absint jako takový zcela zavrhli, vyzkoušejte, jak chutná původní podoba tohoto slavného nápoje.
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený podle původních postupů a receptu. Absinthe St. Antoine se jako jeden z mála českých absintů zrodil destilací pečlivě vybraných bylin (pelyněk pravý, anýz, fenykl, meduňka a dalších)
S odkazem na motto výrobce „100% přírodní produkty“ je absint připraven pouze z bylin, které si sami pěstují a nebo vykupují z nejlepších lokalit. Základ tvoří velejemný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, jejichž chlorofyl dodá absintu specifickou barvu a ještě více umocní aroma a chuť.
Absint se připravuje pomalým přiléváním ledové vody v poměru 1:3, tedy pokud nalijete do sklenice 3 cl, tak přidáte necelé deci vody. Získáte tak sklenici lahodného bylinného nápoje s obsahem alkoholu téměř stejným, jako víno. Tímto způsobem připravíte z celé láhve asi 2 litry správně připraveného absintu.
Dnešní moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint (absinthe). Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche.
Druhým typem je východoevropská varianta s označením absinth (bez posledního „e“), vzniklá v devadesátých letech v České republice, často modravé, červené či jinak chemické barvy. Je míchán za studena pomocí lihu, aromat, extraktů a obarven chemickými barvivy (éčka). České absinthy ale v žádném případě nepředstavují původní podobu tohoto nápoje a kvůli nim si můžete bohužel pokazit dojem o pravém absintu, který vypadá, chutná a voní úplně jinak. Absint, absint... tajemný to společník prokletých básníků, umělců a barových povalečů. Originální absint je jemným destilátem z vybraných bylin (hlavně pelyňku, anýzu a fenyklu), není hořký a pije se ředěný ledovou vodou. V České republice jsou bohužel známější míchané absinty (s označením absinth) za studena pomocí aromat a barvítek. Pokud jste díky nim absint jako takový zcela zavrhli, vyzkoušejte, jak chutná původní podoba tohoto slavného nápoje.
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený podle původních postupů a receptu. Absinthe St. Antoine se jako jeden z mála českých absintů zrodil destilací pečlivě vybraných bylin (pelyněk pravý, anýz, fenykl, meduňka a dalších)
S odkazem na motto výrobce „100% přírodní produkty“ je absint připraven pouze z bylin, které si sami pěstují a nebo vykupují z nejlepších lokalit. Základ tvoří velejemný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, jejichž chlorofyl dodá absintu specifickou barvu a ještě více umocní aroma a chuť.
Absint se připravuje pomalým přiléváním ledové vody v poměru 1:3, tedy pokud nalijete do sklenice 3 cl, tak přidáte necelé deci vody. Získáte tak sklenici lahodného bylinného nápoje s obsahem alkoholu téměř stejným, jako víno. Tímto způsobem připravíte z celé láhve asi 2 litry správně připraveného absintu.
Absinthe St. Antoine Zufanek. Absinthe originated in the 18th century as a concentrate of flavors and aromas distilled from the finest herbs, which prior to drinking is diluted with cold water according to the preferences of the consumer. The legendary, mystical and sinful drink of bohemians, artists and barflies, prepared according to an orginal French recipe and process. St. Antoine Absinthe is born by the slow distillation of select herbs, including the wormwoods Artemisia absinthium and Artemisia pontica. In accordance with our motto, 100% all-natural products, we formulated our absinthe utilizing only natural ingredients. The base is high-quality grain neutral spirit, into which select herbs and spices are macerated for a precisely determined amount of time. The entire macerate is then distilled, from which we obtain a clear spirit. Into this resulting distillate we then add a second selection of herbs which gives absinthe its specific color and further enhances the already heady aroma and flavor. Absinthe (properly written absint and not absinth in Czech) is an alcoholic beverage produced first and foremost from wormwood, anise, fennel along with other herbs (lemon balm, hyssop, Roman wormwood and more). The modern world currently distinguishes two types of absinthe. The first is French (or Swiss), which is always distilled. This is what we refer to as real absinthe. It has been served for centuries, diluted with cold water, commonly in the ratio of 1:3. The resulting drink has a milky opacity, the so-called louche. The second type is an Eastern European variant, often referred to as absinth (without the final e), created in the 1990s in the Czech Republic, frequently exhibiting a chemically-induced blue, red or other unnatural color. It is cold mixed using alcohol, extracts, artificial flavors and colored with synthetic dyes. These Czech absinthes do not at all epitomize the original form of this drink, but because of them, unfortunately, many get the wrong impression about the nature of real absinthe, which looks, tastes and smells completely different.
The legendary, mystical and sinful drink of bohemians, artists and barflies, prepared according to an orginal French recipe and process. St. Antoine Absinthe is born by the slow distillation of select herbs, including the wormwoods Artemisia absinthium and Artemisia pontica.
In accordance with our motto, “100% all-natural products”, we formulated our absinthe utilizing only natural ingredients. The base is high-quality grain neutral spirit, into which select herbs and spices are macerated for a precisely determined amount of time. The entire macerate is then distilled, from which we obtain a clear spirit. Into this resulting distillate we then add a second selection of herbs which gives absinthe its specific color and further enhances the already heady aroma and flavor.
Absinthe (properly written absint and not absinth in Czech) is an alcoholic beverage produced first and foremost from wormwood, anise, fennel along with other herbs (lemon balm, hyssop, Roman wormwood and more).
The modern world currently distinguishes two types of absinthe. The first is French (or Swiss), which is always distilled. This is what we refer to as real absinthe. It has been served for centuries, diluted with cold water, commonly in the ratio of 1:3. The resulting drink has a milky opacity, the so-called louche.
The second type is an Eastern European variant, often referred to as absinth (without the final e), created in the 1990s in the Czech Republic, frequently exhibiting a chemically-induced blue, red or other unnatural color. It is cold mixed using alcohol, extracts, artificial flavors and colored with synthetic dyes. These Czech absinthes do not at all epitomize the original form of this drink, but because of them, unfortunately, many get the wrong impression about the nature of real absinthe, which looks, tastes and smells completely different.
Popular, favorite alcohol in the center of Prague, buy distillate immediately. The shop is nearby from Wenceslas Square, we are at the National Theater, on the street Národní 9 - in the house inside - podle Gusta